Menu Sluiten

Therapieën

Onze specialisaties

In onze praktijk kan je terecht voor alle algemene Kinesitherapie en Revalidatie aangevuld met onze specialisaties:

Algemene Kinesitherapie en revalidatie

Door middel van manuele handelingen en oefentherapie zorgen we dat allerlei lichamelijk klachten behandeld kunnen worden.  Patiënten met allerlei beperkingen in hun functioneren door ziekte, ingreep of ongeval kunnen geholpen worden.

IMG_1381
dry needling 2

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode waarbij met een dunne naald in de huid en in de spieren wordt geprikt. Deze techniek is heel effectief in het behandelen van triggerpunten en myofasciale pijn. Bij Dry Needling wordt er geen vloeistof in het lichaam ingespoten, het is louter het inbrengen van een steriele acupunctuurnaald om het triggerpunt aan te prikken.

Triggerpunten zijn verhardingen in de spier die kunnen ontstaan door overbelasting, langdurige spierinactiviteit, stress of trauma. Een triggerpunt kan bewegingsbeperkingen, spierstijfheid en pijn veroorzaken lokaal in de spier maar ook op afstand, zo kunnen bijvoorbeeld triggerpunten in de bilspier aanleiding geven tot rugklachten.

Lymfedrainage

De Manuele Lymfedrainage heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

Deze behandelingsmethode is toepasbaar bij zeer veel klachten, al dan niet in combinatie met andere therapievormen, zoals zwellingen, verstuikingen, bloeduitstortingen, spierletsels, reuma, neurologische problematiek, klachten als gevolg van stress, huidproblemen, orgaanklachten of bloedcirculatiestoornissen.

lymfedrainage
shockwave

Shockwave

Shockwave is een innovatieve behandelingsmethode voor pijnklachten van pezen, spieren en gewrichten. De oorzaak van de pijn wordt behandeld op de plaats van de oorsprong. Een apparaat stuurt door middel van een behandelpistool drukgolven in het lichaam. Daardoor verbeteren niet alleen je lokale pijnklachten maar ook de algemene bloeddoorstroming en stofwisseling in je lichaam. Shockwave is bijzonder doeltreffend bij allerlei klachten van het bewegingsapparaat.

Hyperventilatie

Hyperventilatie wil letterlijk zeggen: over- ademen. Het is een angst en spanninsgsyndroom dat het gevolg is van een grote belasting op het individu, waardoor het lichaam zich niet of onvoldoende kan herstellen. De behandelingsmethode voor hyperventilatie is gericht op het aannemen van een positieve levenshouding om zo je evenwicht in je geest en lichaam te herstellen.

IMG_1385
IMG_1381

Pre-en postnatale begeleiding

Zwangerschapsbegeleiding kan worden opgesplitst in pre- en postnatale kinesitherapie. Prenatale kinesitherapie helpt je om je lichaam voor te bereiden op de bevalling. Na de bevalling is het tijd voor postnatale kinesitherapie. Deze start na controle bij de gynaecoloog. Dit is na een zestal weken bij een natuurlijke bevalling en na een achttal weken bij een keizersnede.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat perinatale lessen zorgen voor een verkorte arbeidsduur en minder kans op incontinentie en pelvische orgaanprolaps op lange termijn. Dit geldt zowel voor vaginale bevallingen als voor keizersnedes, aangezien de zwangerschap op zich (het dragen van je kindje) de grootste risicofactor is voor de ontwikkeling van bekkenbodemproblematiek.

Bekkenbodemreëducatie

De bekkenbodemreëducatie is een behandeling die erop gericht is de spieren van de bekkenbodem te versterken of te relaxeren. De bekkenbodemspieren kunnen namelijk te zwak of juist te gespannen zijn, of ze functioneren niet op de goede manier of op het juiste moment, waardoor problemen optreden. Zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen er last van hebben. Problemen kunnen optreden na een bevalling, na meerdere blaasontstekingen, in de overgang, na prostaat- of buikoperatie, .... De klachten kunnen ook samenhangen met medicatiegebruik, andere ziekten, of psychische stressfactoren.

Algemene Kinesitherapie en revalidatie
https://kinefitlaakdal.be/wp-content/uploads/2021/05/cropped-cropped-Logo-zonder-achtergrond.png